Címke: bántalmazás

Anyám, értsd meg!

"Anyám, értsd meg, a rendőrséget nem érdekli, amíg nem áll ki kés a hátamból. Szerintük nem zaklatás, hogy naponta 10-szer felhív, és fenyegető, kötekedő leveleket írogat, mert szerintük csak a gyerekei iránt érdeklődik így, és nem garázdaság, hogy az utcán rángat. Ez senkit nem érdekel. "

Intézményesített zaklatás

Magyarországon a hatóságok még mindig nincsenek felkészülve arra, hogyan lehet egy bántalmazott nőt és gyereket válás után megvédeni az apa agressziójától. A zaklatás a kapcsolatból való kilépés után is folytatódik, sok bántalmazó eszközként használja a láthatást.

De hiszen azt mondja, hogy feminista!

Lundy Bancroft az erőszakos és uralkodni vágyó férfiakról szóló, 2015-ben magyarul is megjelent könyvében bemutatja saját tipológiáját, ami alapján könnyen be tudjuk azonosítani a különböző bántalmazói magatartás- és gondolkodásmódokat. Az általa jellemzett bántalmazó férfitípusok egyike az „érzékeny lélek” (mr. Sensitive). A cikkben ezekről a férfiakról és az álfeministákról lesz szó.

Miért veszélyes a válási mediáció?

A mediáció hasznos módszernek tűnik, hogy elkerüljük a hosszú pereskedéseket, és egy szakember segítségével beszéljük meg a problémákat. Válás esetén viszont nagyon át kell gondolni a módszer alkalmazását, mert akár veszélyes is lehet.

Drágám, ma tele van a szeretet-tankod?

Ha a párkapcsolatunk megmentéséhez keresünk önsegítő irodalmat, valószínűleg Gary Chapman könyveivel is találkozni fogunk és megtudhatjuk belőlük, mi a szeretetnyelvünk. Szerencsére vannak alternatívák, a cikk ezekről is szól.